Vízilabda: Egri Veterán VE – PSV Stuttgart 7-3

Az Egri Veterán Vízilabdások Egyesülete és a német PSV Stuttgart idei első, egri mérkőzését az egriek nyerték négy góllal. A visszavágó ősszel lesz, Stuttgartban.

A régi Egri Dózsa vízilabda öregfiúk és a német PSV Stuttgart közötti sportbarátság még 1986-ban indult. Az első mérkőzésen szerepeltek közül egri oldalon a kapus, Denk János, míg a németek részéről Manfred Heinold és Wolf Finkbeiner is vízbe szállt a hétvégi, Bárány uszodában rendezett mérkőzésen. A hiányzókra – azokra akik már nem lehetnek a régi játékostársak között – a ráúszás után emlékeztek a résztvevők. Tavaly, a nyári egri meccsen 9-7-re a németek nyertek, idén viszont 7-3-ra az egriek, akik között például a nagy öregek, így Brinza István, Minárovics Sándor és a már említett Denk János is sapkát húzott néhány percre, meg persze a közelmúlt játékosai, mint Sike dr., Zalánki, Vecseri, vagy éppen a nők közül Denk Zsuzsa és Magyar Gabriella. Szokás szerint most is több játékossal kisegítettük a vendégeket, de a 4×5 perces, futóórával mért meccset így is a hazaiak, az Egri Veterán Vízilabdások Egyesülete nyerte.
– Eugén Praschak, Frank Oszkár nálunk játszó unokatestvére mondogatta állandóan, hogy jó lenne az egri öregfiúkkal játszani. 86-ban aztán amikor Hollandiában szerepeltek az egriek, útban hazafelé megálltak Stuttgartban és létrejött végre a nagy találkozás. Innen indult és még ma is tart ez a kapcsolat – nyilatkozta a kezdetekről Manfred Heinold, a stuttgarti rendőrcsapat, a PSV Stuttgart csapatvezetője.
A két csapat egri találkozóját a városi önkormányzat is támogatta. Folytatás ősszel, Stuttgartban.

Nemzetközi öregfiúk vízilabda mérkőzés
Eger, Bárány uszoda, 50 néző. 2011. június 25. V.: Kovács Cs. Tamás
Egri Veterán Vízilabda Egyesület – PSV Stuttgart (GER) 7-3 (1-1, 4-0, 1-2, 1-0)
Eger: Denk J. – Lipovics, Minárovics, Vecseri 2, Bátori, Brinza I., dr. Sike 1. Cserék: Veréb, Molnár Cs., Szepesi R., Zalánki G. 2, Denk Z. 1, Denk Zs. 1, Magyar G. Csapatvezetők: Denk János, dr. Halmos Péter.
PSV Stuttgart: Szőke T. – Heinold, Finkbeiner, Praschak, Reh 1, Ziegler 1, Martin Gross. Cserék: J. Gross, J-M. Gross 1, Mathias Gross, Kob, Jelencsik I. A., Jelencsik II. A., Hipsch, Ludányi B. Csapatvezetők: Robert Ziegler, Manfred Heinold.
Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 3/0.