Kikötött az Ariadné

Közel 1500-an éltek az Ariadné program felnőttképzési szolgáltatásaival Egerben. A 2009 szeptemberében indult program célja az egész életen át tartó tanulás elvének terjesztése és az emberek munkaalkalmasságának javítása.

Találd meg saját utad az építő közösségekben, a tanulás, képzés és önfejlesztés által. Ezt az alcímet viseli az Ariadné program, melynek zárókonferenciája június 20-án zajlott. A közel 90 millió forintos támogatásból megvalósuló program két kedvezményezettje, a füzesabonyi Városi Intézményi Központ, valamint az Egri Kulturális és Szabadidő Központ. A két intézmény összesen hat programot akkreditáltatott és nyolc tanfolyamot indított az elmúlt évben. Az egri kedvezményezett ebből négy akkreditált képzést és öt tanfolyamot valósított meg. Többek között pályázati informatikát, irodai alkalmazásokat és gyakorlati önmenedzsmentet is tanulhattak a program résztvevői.
Kelemen Éva hozzátette: a program főként a GYES-en GYED-en lévőket, a pályakezdőket és a hátrányos helyzetű, illetve roma felnőtteket célozta meg, akik 5-6. osztályos felzárkóztató képzésben is részt vehettek. A projekt keretében indított tanfolyamokon 115-en szereztek bizonyítványt, közülük az eddigi adatok alapján 10-en már el is helyezkedtek.
A kedvezményezett intézményeket ötéves fenntartási időszak kötelezi, tehát az elkövetkezendő években is indulnak felnőttképzési programok.