Vedd a magyart! Védd a magyart!

A minőségi magyar termékekre, ezek fogyasztására hívja fel a figyelmet a Köztársasági Elnöki Hivatal akciója, a Vedd a magyart! Védd a magyart! Amíg a fővárosban Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége vásárolt, nálunk két fideszes képviselő, Gál Judit és Martonné Adler Ildikó válogatott a zöldségek és a gyümölcsök között az egri piacon. Azt szeretnék tudatosítani: a magyar termékek megvásárlásával a helyi termelőket, kereskedőket és az egész nemzet gazdaságát támogatjuk.

A paprika, a krumpli és az uborka is magyar, a paradicsomon még a kertészet neve is szerepel, aki akar, tud magyar terméket venni az egri piacon. Martonné Adler Ildikó szerint a hazai gyümölcsök és zöldségek különösen ízletesek, fontos, hogy támogassuk, akik ezeket megtermelik. Ezért is csatlakoztak az egri képviselők a Köztársasági Elnöki Hivatal felhívásához, a Vedd a magyart! Védd a magyart! akcióhoz.
Nem csak a piacon, az üzletekben is a magyar árut szokta keresni a két képviselőnő. Gál Judit azt mondja: többek között azért is szeretnék erősíteni az emberekben, hogy a helyi termelőktől vásároljanak, mert a város is sok segítséget kap az itt élő és dolgozó gazdálkodóktól, kereskedőktől.
A Vedd a magyart! Védd a magyart szlogen csaknem tízéves, a Polgári Körök felhívása volt 2002-ben. Az akciót kezdeményező köztársasági elnök szerint a mondanivalója ma is aktuális: a magyar áruk vásárlása ugyanis a hazai termelőket, gazdálkodókat, a nemzet gazdaságát támogatja.