Önkéntesek napja

Egész napos programmal ünnepelték Egerben is az önkéntesek napját. A Heves Megyei Önkéntes Centrum szervezésében a hétvégén több száz érdeklődő ismerkedhetett meg az önkéntes munka szépségeivel. Az Érsekkertbe látogatókat arra buzdították, hogy kapcsolódjanak be valamilyen önkéntes tevékenységbe.

Magyarországon 7-8 éve szervezik meg az Önkéntesek Hetét melynek részeként 17 megyében ugyanazon a napon, hasonló programokkal rendezik meg június 5-én az Önkéntesek Napját. Az egri rendezvény helyszínében és időpontjában gyakorlatilag „egybeért” a Magyarok Vásárával, így az Érsekket egyik felébe az önkéntes sátrak, a másikba a magyar termékek csábították a látogatókat.
Az érdeklődők a helyszínen maguk is vállalhattak önkéntes munkát, besegíthettek például az Egri Folttündéreknek, akik a megyei gyermekotthon és fogyatékosok otthonának készítettek takarókat, terítőket. Egerben 15 szervezet csatlakozott a programhoz, képviselőik közül többen is megfogalmazták, mit jelent számukra az önkéntesség. A látogatók elsajátíthatták a gyors elsősegélynyújtás technikáját is, pihenésképpen pedig a színes színpadi programokon szórakozhattak.