Gyermekorvosok tudományos ülése

Közel kétszáz gyerekorvos vett részt a Magyar Gyermekorvosok Társasága Északkelet-magyarországi Területi Szervezetének tudományos ülésén. A Kulin Emlékérmet idén dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója kapta.

Egy vészterhes, konfliktusos időszak zárult le az egri kórházban – mondta a megnyitón Ponyi László, a megye humán erőforrás irodájának vezetője, majd hozzátette: a megye mindent megtesz, hogy biztosítsa a kórház működését. Dr. Fűtő László, a Markhot Ferenc Kórház igazgatója is az elmúlt időszak problémáiról szólt, amelyek nehezítették a betegellátást. Talán túl vannak rajta – fogalmazott -, és a szakmai munka újra fontossá vált. Bizakodásra ad okot az is, hogy amíg tavaly a kiírt rezidensi állasokra alig volt jelentkező, s végül senki nem jött a gyerekosztályra, idén már egy tucatnyian jelezték, hogy szeretnének itt dolgozni.
A kétnapos tudományos ülésen hat megye gyermekorvosai vesznek részt. Körülbelül ötven témában hangzik el előadás.
Dr. Velkey György a regionális tanácskozások jelentőségéről beszélt, a személyes kapcsolat kialakításáról, arról, hogy milyen fontos megismerni egymás munkáját. A fiatal orvosok is ezeken a tanácskozásokon jutnak megszólalási lehetőséghez.
A Kulin Emlékérmet dr. Balla György professzor adta át. A névadó Kulin László a magyar gyermekgyógyászat kiemelkedő alakja, a debreceni egyetem gyermekklinikájának igazgatója volt, nevéhez sok innovatív eljárás társul.
Idén dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója kapta az eslimerést.