Pályacsúccsal jubilált a szilvásváradi kerékpáros maraton

Pályacsúccsal Blazsó Márton végzett az első helyen a felnőtt férfiak között 117 kilométeres távon a szilvásváradi kerékpáros versenyen. A nők 70 kilométeres viadalát Dósa Eszter nyerte, mindketten a Top Maraton sorozat tavalyi összetett győztesei. A X. Specialized Maraton több mint 1200 indulója barátok közt érezhette magát: a tévésorozat sztárjai ugyanis jelen voltak a verseny rajtjánál, ketten tekertek is egy kicsit. A Top Maraton sorozat a Duna Maratonnal folytatódik.

Több mint ezerkétszázan sorakoztak föl a X. szilvásváradi kerékpáros maratonon, hogy a Kerekes Band Csángó boogie-jára nekivágjanak a három táv valamelyikének. Legtöbben idén is a rövid, 39 km-es hosszat választották.
A 70 kilométeres távon a férfiaknál román győzelem született, a nőknél bejött a papírforma: a bajnoki mezben induló Dósa Eszter ért be elsőként. A 117 kilométeres távot pályacsúccsal Blazsó Márton nyerte, aki a versenyt megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: öt óra alatt teljesíthető a táv. Ez be is jött: a tavalyi 5 óra 37 perces eredményén több mint 50 percet javítva 4 óra 46 perc alatt ért be a stadionba.
A versennyel egy időben outdoor fesztivált is rendeztek a stadionban. Zorb, flying fox, paintball, ugrálóvár, katapult – elsősorban a magas adrenalin szintet kedvelőknek kínáltak programot a lovas stadionban. Az igazán bátrak több mint 60 méter magasból is ugorhattak.
A Top Maraton következő versenye a Duna Maraton lesz, augusztusra pedig egy négynapos, hosszú távú hegyikerékpáros versenyt terveznek. A Dunától a Tiszáig 380 kilométert kell tekerni.