Hétfőtől bírságolják a szabálysértő kutyásokat Egerben

Május 09-től bírságolják a szabálysértő kutyásokat Egerben. A közterület- felügyelőkből, rendőrökből és mezőőrökből álló „kutyakommandó” bírságolhatja a póráz, bizonyos kutya fajták esetében a szájkosár nélkül sétáltatott ebek gazdáit és azokat, akik a közterületen hagyják az ürüléket.

Az elmúlt hetekben már végeztek ilyen irányú próbaellenőrzéseket a közterület felügyelők. Ebben az időszakban bírságolás nem történt, az ellenőrök szükség esetén felhívták a kutyatartók figyelmét arra, hogy a jövőben használjanak pórázt, szájkosarat és takarítsák el a kutyagumit- hangzott el a témában tartott sajtótájékoztatón.
Sós István alpolgármester elmondta: az utóbbi időszakban nagyon sok lakossági bejelentés érkezett , arra vonatkozóan, hogy a kutyások nem tartják be a közterületi ebsétáltatásra vonatkozó szabályokat . Elmondta: fontos, hogy aki kutyát tart, vállalja az azzal járó kötelezettségeket, hiszen ez is alapvető közösségi érdek.
Május 09-től a közterület- felügyelőkből, rendőrökből és mezőőrökből álló „kutyakommandó” reggel 6 óra és 22 óra között járja majd a város közterületeit és szükség esetén bírságolja a szabályt szegőket. A bírság mértéke akár 30.000 forint is lehet.
A sajtótájékoztatón elhangzott: Egerben 13 speciális gyűjtőedény van, további 3 darabot a napokban helyeznek el az utcákon, parkok közelében. A zacskóba gyűjtött kutyaürülék a szabályok szerint a közterületi kukákba is bedobható.