Critical Mass – kilencszázan tekertek Egerben

Tizedik alkalommal rendezték meg a Critical Mass Eger elnevezésű kerékpáros felvonulást április 22-én. A „kritikus tömeg” idén azért tekert, hogy felhívja a figyelmet: fontos lenne, hogy a kerékpárosokat végre egyenrangú felekként kezeljék a közlekedésben, s legalább akkorra erőfeszítéseket kellene tenni a városnak a bicajosokért, mint a közlekedés más résztvevőiért.

Egerben évente kétszer, az autómentes napon és a Föld napján tekernek végig a városon egy közös cél érdekében, hogy felhívják a lakosság és a városvezetés figyelmét arra: van létjogosultsága a kerékpáros közlekedésnek.
A szervezők fontosnak tartják, hogy a bringások végre egyenrangú felekké váljanak a közlekedésben a gépkocsik és a közösségi közlekedési eszközök mellett. Úgy látják: a kerékpárosokért legalább ugyanakkora erőfeszítést kellene tenni a városnak, mint más közlekedési eszközök érdekében. Ahogyan biztosítva van az úthálózat a gépkocsik és a tömegközlekedés számára, ugyanígy biztosítani kell a városban a kerékpárral közlekedőknek is – kerékpáros úthálózat kiépítésével -, hogy bárki eljuthasson biztonságosan bárhová a városon belül.