Férfi OB I.: ZF-Eger – Honvéd 4-3

A férfi vízilabda OB I első négy helyéért folyó rájátszásban már 9 pont az élen álló ZF-Eger előnye. Az első fordulóban a Honvéd együttesét fogadták az egriek. A gólszegény, de nagy küzdelmet hozó meccsen egy góllal, 4-3-ra nyert Gerendás György és Tóth Kálmán együttese.

Újabb nagy lépést tett az OB I-es döntő felé a ZF-Eger férfi vízilabda csapata. A hat fordulós rájátszás első körében, pénteken a Honvédot fogadták a Bitskey uszodában. Nem is olyan rég, az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Kőér utcában furcsa körülmények között ért véget a 10-10-es döntetlent hozó mérkőzés. Az egrieknél a Pécs ellen látott csapat ugrott vízbe, azzal a változással, hogy ezúttal Szécsi állt a kapuban – és mint kiderült, jó formában van az egriek egyese.
A jó kezdésről az egriek „kényszer-centere”, a Kis Gábor hiányában ezen a poszton is játszó Varga II. Zsolt gondoskodott. Elég volt egy pillanatra magára hagyni és máris büntetett Gergely kapuja előtt. Az első negyed végén Mátyás Zoltán a védelmet átlőve egyenlített. A második negyedben tovább folyt a vízi ütközet. Először Hegedüs került nagy ziccerbe, de fölé lőtt, viszont Kevin Graham két perccel később már nem hibázott. Az újabb gólra egy negyedet kellett várni, de azt is egri, Hegedüs Gábor lőtte emberelőnyből, így már 3-1-re vezetett a hazai csapat. Bátori Bence pontos ejtésével még a harmadik negyed vége előtt zárkózott a Honvéd. Az utolsó játékrész Hosnyánszky emberelőnyös bombájával indult, ezután pedig hiába nyomott a Honvéd az egriek szívós védekezésével nem tudtak mit kezdeni Szivósék. Hat másodperccel a vége előtt Jansik még betalált, de ez már kevés volt a fővárosi pontszerzéshez.
Továbbra is veretlen a bajnokságban az Eger és már 9 pont az előnyük az üldöző Vasas és Szeged előtt. A másik párban Szegeden ismét döntetlent játszott a Vasas. Szerdán pont az Angyalföldiek következnek, idegenben, majd szombaton a Szeged együttesét fogadják Szécsiék.

Férfi vízilabda OB I., Rájátszás az 1-4. helyekért, 1. forduló
ZF-Eger – Groupama Honvéd 4-3 (1-1, 1-0, 1-1, 1-1)
Eger, Bitskey uszoda, 1200 néző. 2011. április 15. V.: Vojvoda I., Horváth Cs.
Eger: Szécsi – Hegedüs G. 1, Hosnyánszky 1, Binder, Biros, Graham 1, Varga II. Zs. 1. Cserék: Sántavy, Jakab Damján, Kovács G., Kotszidisz, Bundschuh. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Honvéd: Gergely – Mátyás 1, Gór Nagy, Bátori 1, Szivós, Hárai, Tóth M. Cserék: Salamon, Jansik 1, dr. Hangody L. Edző: Vad Lajos.
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 10/1
Kipontozódott: Hegedüs (32.)

A felsőház állása az 1. forduló után:
1. ZF-Eger 1 1 0 0 4-3 71
2. Szeged Beton VE 1 0 1 0 7-7 62
3. TEVA-Vasas-UNIQA 1 0 1 0 7-7 62
4. Groupama Honvéd 1 0 0 1 3-4 58

Következő mérkőzés:
Rájátszás, 1-4. helyért, 2. forduló
TEVA-Vasas-UNIQA – ZF-Eger
Budapest, Komjádi uszoda, 2011. április 20., szerda, 19:30