Videofelvételek a pedagógia szolgálatában

Szakmai konferencián mutatták be a Mestertanár videoportált. A pályázati úton megvalósuló program alapítója az Eszterházy Károly Főiskola Tanárképzési és Tudástechnológiai Kara. A projekt célja, hogy az iskolákban készült videofelvételek tapasztalatai beépüljenek a pedagógusok gyakorlati munkájába.

2009 novemberében indult az Európai Unió, pedagógusképző intézményeinek együttműködésére irányuló projektje. A program részeként mutatták be a Mestertanár Videoportált.
A projekt indulásával egy időben létrejött egy szakmai Mestertanár Szerkesztőség, melynek célja, hogy korszerű gyakorlati anyagokat gyűjtsenek össze és töltsenek fel a portálra, ezzel segítve a tanárrá válás folyamatát.
A Mestertanár Videoportálon jelenleg több mint 100 film található meg segédanyagokkal, amelyek már felhasználhatóak, illetve folyamatban vannak az új videók forgatásai és feltöltése is. A program sikerét mutatja, hogy a szakmai konferenciára az ország valamennyi intézményéből érkeztek pedagógusok, így Miskolcról, Budapestről Pécsről és Debrecenből is.

A Mestertanár Videoportál megtekinthető a http://mestertanarvp.ektf.hu-n.