A biztonságos közlekedésért

Közlekedési versenyt rendezett az egri és a környékbeli általános iskoláknak a rendőr-főkapitányság. A nyolc feladatból álló vetélkedőt úgy állították össze, hogy elméletben és gyakorlatban egyaránt felmérje a gyerekek felkészültségét a biztonságos közlekedés szabályai tekintetében.

Az unió legújabb, 2020-ig tartó közlekedésbiztonsági programja részletesen foglalkozik a gyerekek által okozott és elszenvedett balesetekkel. Szükség is van erre, hiszen a Heves megyei statisztika szerint tavaly 42 gyermek sérült meg közúti balesetben, közülük 13-an annak okozójaként.
Annak érdekében, hogy csökkenjenek ezeket a számok, a rendőr-főkapitányság az iskolákat, a pedagógusokat is szeretné bevonni az ilyen jellegű oktatásba, ezt szolgálta maga a verseny is.
A KRESZ- és drogtotó kitöltése mellett ügyességi feladatokat oldottak meg a négy alsósból és négy felsősből álló csapatok.
Nem csak kerékpárral, hanem bringó hintóval is teljesíteni kellett a rutinpályát, ráadásul az utóbbi esetben speciális, a részegséget szimuláló szemüvegben.
Feladatot nem csak a diákok kaptak, de a csapatot kísérő pedagógus is. Nem is akármilyet, a tanárok traktorvezetésből vizsgáztak.
A verseny első három helyén a füzesabonyi Széchenyi István, az egri Lenkey János és a maklári I. István Általános Iskola csapata végzett.