Egészségnap a Szalapartiban

Egészségnapot szerveztek a Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. Az esemény célja, hogy a sérült gyerekek is megismerkedjenek az egészséges életmóddal és a környezettudatossággal.

Többek között a helyes fogmosási technikát is elsajátíthatták a Szalaparti Intézmény diákja az egészség világnapja alkalmából szervezett programsorozat keretein belül. Ez a hét az egészség jegyében telt az intézményben. A gyerekek plakátokat, rajzokat készítettek a témában, melyeket az iskola különböző pontjain helyeztek el, és egy egészséghez kapcsolódó kérdőívet töltöttek ki, amiért a legügyesebbeket megjutalmazták.
A programok több helyszínen zajlottak. A gyerekek csoportbeosztás alapján érkeztek a különböző állomásokra. A tornateremben játékos vetélkedőben vettek részt a diákok, ahol megtanulhatták a szelektív hulladékgyűjtés rendjét. A tankonyhában bioételekkel ismerkedhettek, míg a sportpályán futballmérkőzések zajlottak. A szervezők nem feledkeztek meg a pedagógusokról, dolgozókról sem, ők vérnyomás- és vércukorszint mérésen, valamint mammográfiai szűrésen vehettek részt.