Óvodai, iskolai jelentkezések

Március elsején és másodikán lehetett felvételre jelentkezni az általános iskolákba, az óvodai beiratkozásokat pedig március 21-én és 22-én tartották az egri intézményekben. A középiskolákban is megtartották a szóbeli meghallgatásokat. Az, hogy ki hová nyert felvételt csak júniusban derül ki.

Egerben 13 önkormányzati fenntartású óvoda működik. Idén tavasszal 521 férőhelyre 564 gyermek jelentkezett. Az általános iskolákban azonos a jelentkezők és a férőhelyek száma is, szeptembertől 444 elsős kisdiák ülhet az iskolapadba. A legnagyobb túljelentkezés a középiskolákban figyelhető meg. Hét önkormányzati fenntartású középiskolába 1173 férőhelyre 2550 gyermek adta be jelentkezését.
A legnépszerűbbek a gimnáziumok, itt több mint háromszoros volt a túljelentkezés, a szakképző intézményekbe pedig másfélszeres. A középiskolai szóbeli meghallgatások után március közepén volt arra lehetősége a diákoknak, hogy módosítsák az általuk megjelölt iskolák sorrendjét. A jelentkezők április 27-ig kapják meg a felvételről, vagy elutasításról szóló döntést. Felvételi elutasítás esetén mind az óvodákban, mind az általános iskolákban április 1-jéig lehet benyújtani az önkormányzathoz a jogorvoslai eljárást megindító kérelmeket.A középiskolákban május végéig lezárul a jogorvoslati szakasz, a beiratkozásokat június végén tartják.