Kozmetikázták a beszámolókat Mátraházáról – állítja a Jobbik

Öten meghaltak, hatan depresszív állapotba kerültek az utóbbi két hónapban a mátraházi idősek otthona volt lakói közül. A dolgozók sem tudják, mi lesz velük április 30-a után, úgy néz ki, talán hét embernek lesz munkája a 42-ből.

Kozmetikázott beszámolók jelennek meg a mátraházi idősek otthona bezárásáról, az átköltözésről, az eddig megjelent írások irányítottak voltak – mondja Dudás Róbert, a Jobbik megyei közgyűlési frakciójának vezetője. A sajtótájékoztatón megjelent dolgozók azt is mondják, megtiltották nekik, hogy nyilatkozzanak, például a gyöngyösi tévének sem adhattak információkat, erre utasították őket. Az otthonban 42-en dolgoztak, most úgy tűnik, hét embernek lesz munkahelye, a többiek munka nélkül maradnak.
Dudás Róbert szerint hamisak azok az információk, hogy mindenki zökkenőmentesen átköltözött. 75-en éltek az otthonban, többen nem érzik jól magukat, öten meghaltak az elmúlt két hónapban, hatan depresszív állapotba kerültek.

A sajtótájékoztatón Csajkáné Dombi Krisztina, a nővérek szószólója elmondta: a megyei közgyűlés elnöke azt nyilatkozta, hogy az átköltözött idősek jobban érzik magukat, mint Mátraházán. A valóság a dolgozók szerint, hogy sokan depressziósak az idősek közül. Molnár Józsefné, Zsuzsika néni a vámosgyörki otthonba került. Azt mondja, ő Mátraházán otthon érezte magát, baráti kapcsolat fűzte a dolgozókhoz is őket. Húszan – huszonegyen költöztek Vámosgyörkre, a zömük rosszabb állapotban van, mint előtte, lehangoltak, nem találják a helyüket.
Dudás Róbert szerint van megoldás, csak akarni kell. Új idősotthont kell nyitni – erről a Jobbik már tárgyal, s ha minden tisztázódott, rendkívüli közgyűlést hívnak össze.