Heves megye megújul – a pályázati lehetőségekről tartottak konferenciát

A Heves megyei PénzVilág gazdasági havilap szerkesztőségének szervezésében rendezték meg a Heves megye megújul elnevezésű konferenciát. A megyeházára elsősorban a mikro-, kis- és középvállalkozások képviselőit várták. A gazdasági konferenciát azért szervezték, hogy a tájékoztatás révén segítsék a cégeket a pályázati lehetőségek megismerésében és kihasználásában.

Az Új Széchenyi Terv kiírásakor kiemelt figyelmet fordítottak a kis – és középvállalkozások támogatására. Ez az a szektor, amely a lehetőségek bővülésével, anyagi források biztosításával új munkahelyeket teremthet. Ezáltal meghatározó szerepet tölthetnek be a megye fejlődésében, megújulásában – mondta köszöntőjében Szabó Róbert a Heves megyei közgyűlés elnöke. A megyeházán első alkalommal rendeztek olyan konferenciát, amely hatékony információkkal segíti a megyében működő vállalkozások fejlesztését. A tanácskozást a Heves megyei Pénzvilág Magazin alapítója a Média Eger Kft. szervezte, a városi és  a megyei önkormányzat támogatásával.
A rendezvényen részt vevő vállalkozók a regionális pályázati lehetőségekről és a fejlesztésekről  is hallhattak. Oroján Sándor a megyei önkormányzat Fejlesztési Ügyek Bizottságának elnöke  előadásában kiemelte:  az önkormányzatnak jelentős szerepet kell vállalnia abban, hogy a megye jelentős fejlődésen menjen keresztül.  Az elnök a konferencián jelentette be, hogy az önkormányzat Heves megye Fejlesztési stratégiájának megalkotásán dolgozik.
A konferencián részt vevő vállalkozók az Új Széchenyi Terv pályázatairól is hallhattak előadást. Március 1-jétől vállalkozásfejlesztésre, innovációra, foglalkoztatásbővítésre is pályázhatnak a cégek.A rendezvényen elhangzott: ma Magyarországon az elsődleges cél nemcsak a munkahelyek teremtése, hanem azok megtartása kell, hogy legyen.
 

MEGOSZTÁS
Előző cikk85 éves Olgyai Magda
Következő cikkMagánszállásadók