Indul a tavasz Egerben!

A Felsővárosi Kulturális Programsorozat keretében Tavaszköszöntő rendezvényt szervez március 26-án, szombaton 16 órától az EKMK. A rendezvény célja, hogy a Felsővárosban élők is aktívan bekapcsolódjanak a város kulturális és művészeti életébe.

Idén először egy kijelölt városrészen, nevezetesen a Felsővárosban rendezi az Egri Kulturális és Művészeti Központ Tavaszköszöntő rendezvénysorozatát. Az eseménynek kettős célja van, az elődleges, hogy felpezsdítsék a Felsővárosban élők közösségi életét, illetve majd a későbbiek folyamán együttműködés alakuljon ki az itt élők között.
Urvári Sándor, a program felelőse elmondta; azért esett a választás a Felsővárosra, mert úgy vették észre, hogy az itt élők kezdenek elszigetelődni a város kulturális és közösségi életétől.
A programsorozat megszervezésekor minden korosztályra gondoltak. A jó hangulatról a Langaléta Garabonciások műsora, illetve az Ethnofil zenekar és a Veszelka Kommandó koncertje gondoskodik. A rendezvényhez szorosan kapcsolódik a március 25-i, pénteki Egri Diákfesztivál, mely 5 egri középiskola példaértékű együttműködésében valósul meg a Forrásban.