Börtön a városért – rabok takarították a Petőfi teret a szabadság ünnepe előtt

A Petőfi teret takarították a rabok. Három éve ők teszik rendbe a Városgondozással közösen az ünnep előtt az emlékmű környékét.

Áprilisban lesz három éve, hogy elindult Egerben a Börtön a városért program, ez a takarítás volt a 29. városszépítő akciójuk. A Petőfi téren 16 fogvatartott gereblyézett, kapálta a szegélyt; összeszedték a leveleket, szemetet. A Városgondozás géppel söpört, elszállította az összegyűlt hulladékot. lombot. A teret a közelgő március 15-e alkalmából szépítették meg.
Még mindig népszerű a Börtön a városért a fogvatartottak körében. Túljelentkezés van. Az intézet a szorgalmukat, magatartásukat, hozzáállásukat nézi a kiválasztáskor.
A nők három csoportban dolgoztak. Sok irányítást már nem kapnak, a Városgondozás művezetője, Fónagyné Petrusovics Melinda szerint képesek arra, hogy összefogjanak, és úgy szervezzék meg saját munkájukat, hogy az minél hatékonyabb legyen.
A rabok egy helyett négy órát vannak kint, a tér megszépül, a Városgondozás segítséget kap – úgy tűnik, mindenki jól jár a Börtön a városért programmal. Az a három társuk már biztosan, akik parkgondozói képesítést is szereztek a börtönben, és szabadulásuk után ilyen munkakörben helyezkedtek el.