Egri Csillag született

Sikeres volt a „2010 a Bor Éve Egerben” elnevezésű program, az egri borok népszerűsítését szolgáló kezdeményezéseket idén is folytatják -hangzott el a tematikus évet értékelő sajtóreggelin. A rendezvényen bemutatták a híres bikavér méltó fehérbor párját, az „Egri Csillagot” is.

Tavaly a Bor éve volt Egerben, miután 2009-ben Lőrincz György borász nyerte el az “Év Bortermelője” címet.A tematikus évnek köszönhetően erősödött az összefogás az egri szőlő- és bortermelők között, a városi rendezvények középpontjában hangsúlyos szerepet kapott a bor,a borkóstolás. Habis László polgármester beszámolt arról,hogy az éttermekben egységes,kedvezményes borlapot vezettek be, belvárosi kirakatversenyt rendeztek. Szeretnék elérni, hogy Egerben minden év a bor éve legyen, ezért a Bor évében elkezdődött programok, akciók idén is folytatódnak.
Dancsok Ágnes TDM-menedzser elmondta: a turisztikai szezonban garantált borkóstolókat indítanak a Szépasszonyvölgyben, a tervezett Márai Aktív Látogatóközpontban a szőlőművelés és a borkészítés hagyományait ismertetik meg az érdeklődőkkel. A sajtóreggelin bemutatták a bikavér testvérének szánt fehérbort, az „Egri Csillag” egyik képviselőjét is. Az új egri fehér házasítások sikerrel szerepeltek az Egri borok az Akadémián nevű rendezvényen és március 15-től kerülnek forgalomba.
A sajtóreggelit megtisztelte jelenlétével Gál Helga, az Európai Unió első hivatásos borszakértője is, aki mindent elkövet azért, hogy a jó minőségű egri borok is a figyelem középpontjába kerüljenek a magyar uniós elnökség ideje alatt.
Elhangzott: az egri önkormányzat célja, hogy tovább erősödjön a város szőlő és borvárosi jellege, az egri bornak idén is központi szerepet szánnak a közéletben és a kultúra területén is.