Labdarúgó NB III.: Egri FC – FC Tiszaújváros 1-0

Egri győzelemmel indult a labdarúgó NB III tavaszi idénye. A Tiszaújváros elleni hazai rangadón a csereként beállt Hamar Ádám góljával 1-0-ra nyert az Eger.

Kellemes idő fogadta a Felsővárosi sporttelepre kilátogató szurkolókat a tavaszi első forduló egri mérkőzésén. Az egrieknél Debreceni vállalta a játékot, viszont Zováth lesérült. A kezdőben kapott helyett Somodi, az új igazolások közül pedig Mile és Horváth Ádám kapott játéklehetőséget. Hamar csak a kispadra ülhetett le. A szurkolókra nem lehetett panasz.
A vendég Tiszaújváros a harmadik helyről várta a bajnoki folytatást.
Mindvégig érezhető volt, hogy mindkét csapat elsősorban a biztonságra törekszik. Nehezen tudtak helyzetbe kerülni a csatárok. Egy-egy villanás jelezte csak, hogy egyik csapat sem adta fel a győzelem megszerzésének lehetőségét. Az első félidőben Bardinak volt egy nagy fejese, míg a másik oldalon Fodor lőtt lesgólt. A mindent eldöntő találat a 87. percben történt. A tiszaújvárosiak saját kapujuk előtt kaptak bedobást. Káposzta a félpályáról ívelt a 16-osra Bardinak, aki kapura fordult. Közben Hamar elé pattant a labda, amit a csereként beállt egri támadó a kifutó Varsányi mellett a hosszú oldalba perdített. 1-0-ra nyert az Eger.
A Tiszaújváros mellett pontokat vesztett a második helyen álló Balmazújváros is, akik Gyöngyösön játszottak 0-0-t. Szombaton idegenben, éppen a Balmazújváros ellen játssza következő mérkőzését az Eger.

NB III. Mátra-csoport, 16. fordul. 2011. március 5.
Eger, Felsővárosi Sporttelep, 500 néző. V.: Molnár Csaba (Szalai Z., Bíró Zs.)
Egri FC – FC Tiszaújváros 1–0 (0–0)
Eger: Illyés – Debreceni, Káposzta, Kiskapusi, Horváth Á. – Mile, Somodi, Vén (Romhányi 46.) – Kálmán (Hamar 55.), Bardi, Kotula (Szabó G. 75.). Szakmai igazgató: László István.
Tiszaújváros: Varsányi – Horváth T., Fodor P., Martis, Makó – Németh B. (Lippai 58.), Gacsal, Kerekes (Kovács R. 85.), Németh D. (Berta 76.) – Dávid, Kovács P. Edző: Koleszár György.
Gólszerző: Hamar (87.)
Sárga lap: Somodi (22.), Romhányi (55.), Bardi (90.), ill. Fodor (36.), Kerekes (48.), Németh D. (57.), Makó (59.)

További eredmények:
Rákosmenti KSK – Rákosszentmihályi AFC 1–0, Balassagyarmat – Tura 0–1, Putnok – Ózd 2–0, Gyöngyösi AK – Balmazújváros 0–0. Monor – Heves – április 20.