Takarékos a megye költségvetése

Elfogadta az idei költségvetést a megyei közgyűlés, szigorú takarékosságra törekszenek, s kisebb hiánnyal számolnak, mint tavaly. Napirend előtt Tóth Csaba, a Fidesz-KDNP frakció vezetője napirend előtt felvetette: soron kívül foglalkozzon a Gárdonyi Géza Színházzal az előző ciklus tisztázatlan ügyeit vizsgáló bizottság, mert ott a belsőellenőrzés számos problémát tárt fel.

A kommunizmus áldozatainak emléknapján egyperces néma felállással tisztelegtek a képviselők a megyei közgyűlés soros ülésén.
Napirend előtt Sveiczer Sándor, az előző ciklus visszásságait vizsgáló bizottság elnöke számolt be a bizottság első üléséről.
Ugyancsak napirend előtt kért szót Tóth Csaba, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Mint mondta, a napokban értesült arról, hogy az egri Gárdonyi Géza Színházban számos visszásságot tárt fel a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal belső ellenőrzési osztálya által végzett vizsgálat. Az elmúlt hónapokat átfogó vizsgálat szerint Csizmadia Tibor igazgató-főrendező vezetése alatt a megyei önkormányzat által fenntartott intézmény a gazdálkodása során több esetben megsértette a hatályos jogszabályokat, a bizonylati rendet és fegyelmet.
Az ülésen a rendőr-főkapitányság és a polgárőrség 2010-es munkájáról is hangzott el beszámoló.
A testület 8 igen, 4 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadta az idei költségvetést, amelynek 11 és fél milliárd a főösszege, amelyből 7, 2 milliárdot fordít az önkormányzat működési kiadásra.