Egri FC: új igazolások és távozók

Február 21-én éjfélkor zárult a téli átigazolási időszak a labdarúgóknál. Az NB III Mátra-csoport listavezetője, az Egri FC öt új játékost szerződtetett, négyen távoztak a klubtól.

A hétfőn zárult átigazolási időszak előtt még a tavalyról elhalasztott, Andornaktálya elleni megyei Magyar Kupa-selejtezőt pótolták az egriek. Ezen a meccsen az új igazolások még nem játszhattak, csak azok, akik a mérkőzés eredeti időpontjában, decemberben is a klub játékosai voltak. A megyei I. osztályban szereplő andornakiak nem okoztak komoly ellenállást az NB II-be pályázó egrieknek. 3-0-s félidő után Bardi, Kotula, Hamar és Vén góljaival 8-0-ra nyert az Eger és jutott be így a következő körbe, ahol március 6-án a megyei II. osztályú Hatvani Lokomotív lesz az ellenfél.
Érkezett Mile Krisztián az NB I-es Szolnoktól, Gulyás Gábor korábbi váci játékos, Horváth Ádám az NB II-es Kaposvölgyétől, valamint két korábbi egri, Szabó Gergő az MTK-tól és Kerékgyártó Tamás az NB II-es Kazincbarcikától. Utóbbi sajnos az egyik felkészülési mérkőzésen megsérült. A távozók között a már korábban a csapattól elbúcsúzott Aranyos Márk mellett, a Szolnok második csapatában helyet kapó Bezzeg Tamás, valamint az NB III-as Jánoshidához igazoló Kéki Norbert és a felsőtárkányi kölcsönjáték után az Egerszalókot választó Érsek Martin szerepel. A tulajdonos és a város megegyezése értelmében a csapat anyagi helyzete erre a szezonra biztosított. Ezt kijelentést a városvezetők a csütörtöki városi közgyűlésen erősíthetik majd meg. A bajnoki szezonkezdet előtt még a Videoton II. csapata elleni szerdai felkészülési mérkőzés és a Mezőkövesd elleni Wiktori-kupa döntő vár az egriekre. A tavaszi első fordulóban, március 5-én, szombaton 14:30-tól a jelenlegi harmadik Tisztaújváros lesz Bardiék ellenfele a Felsővárosi műfüves pályán.