Polgári bál az autistákért

Az egri és a gyöngyösi autista alapítvány javára szervezett bált a Fidesz Egri Szervezete, melyhez csatlakozott az egri és a megyei közgyűlés polgári frakciója is. A jótékonysági rendezvénynek több mint 200 résztvevője volt, a jegyeladásokból és a tombolabevételekből 800 ezer forint gyűlt össze.

„Jótékonysági célra jöttünk össze. Ez a mi egyik legszebb, legnagyobb feladatunk, hogy segítsük mindazokat, akik rászorulnak.”
Ezekkel a mondatokkal nyitotta meg a harmadik Polgári bált a Fidesz egri elnöke. Az első ilyen bált a megyei önkormányzat polgári frakciója rendezte, akkor a kórházvédők javára ajánlották fel a bevételt, tavaly az egri mentőállomás felszereltségének bővítését támogatták. Az idei rendezvényt a Fidesz Egri Szervezete rendezte, ehhez csatlakozott a városi és a megyei önkormányzat polgári frakciója. A bevételét az egri és a gyöngyösi autista alapítványnak juttatják el, hogy javítani tudják az ellátást és a munkakörülményeket. “Az Egri Autista Alapítványnak a vezetője, a létrehozója a múlt évben éppen munkája teljesítése közben, miközben egy autista gyermeket szállítottak Budapestre, egy szörnyű balesetben életét vesztette. Itt maradt az alapítvány árván és vezető nélkül. Flaskay Lászlót veszítettük el, a testvére lépett a helyére, az alapítvány élére. Emiatt gondoltuk, hogy idén az ő javukra gyűjtünk és mivel megyei bál, így a gyöngyösi autista alapítvány javára is.”- mondta dr. Misz Mihály a fidesz egri elnöke.
Az Egri Autista Alapítvány 14 éve dolgozik azon, hogy megkönnyítse az autista gyermekek és családjaik életét. A bál bevételéből származó felajánlás nagy segítséget jelent a szervezetnek.
„Alapítványunk napközi otthonába szeretnénk egy új terápiás rendszert bevezetni, a Snoezelen terápiát, amely egy ingerterápia. Építészetileg szeretnénk megoldani azt, hogy a tornatermünket megosszuk, és olyan eszközökkel szereljük fel, amely a terápia javát szolgálja„ – mondta Flaskay Mihály az Egri Autista Alapítvány vezetője.
A terápia eszközei és az átalakítás közel 1 millió forintba kerül, a megvalósítást részben a bál bevételéből, részben pályázati forrásból szeretnék megoldani.