Éghajlatvédelmi stratégia

Lakossági fórumot tartottak a készülő egri éghajlatvédelmi stratégiáról. Az egyik fő cél az, hogy a dokumentum valóban a helyi igényeket és adottságokat figyelembe véve készüljön.

Eger önkormányzatának mindig is fontos volt az épített és természeti környezet megóvása – mondta Sós István alpolgármester a fórumon. Három olyan projektet említett, amely ezt a célt szolgálja: ilyen például Eger környezetvédelmi programja, amelyet a jövő héten tárgyal a közgyűlés, vagy az európai várososok szövetségével közösen végzett munka, ezek a városok elhatározták, hogy a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében programokat indítanak. Készül Eger éghajlatvédelmi stratégiája is. A 2020-ig szóló stratégia célja kettős: egyrészt az éghajlatváltozás mérséklése, másrészt pedig a település környezetminőségének, a lakosok életfeltételeinek megőrzése, vagyis alkalmazkodás a változó éghajlathoz.
A stratégia összeállításában közreműködő Energiaklub Módszertani Központ adatgyűjtéssel és a lehető legtöbb érintett bevonásával készíti el a dokumentum tervezetét várhatóan 2011 nyarára. Az egyik fő cél az, hogy valóban a helyi igényeket és adottságokat figyelembe véve készüljön el a stratégia.