A világbajnokságra is meghívták az egri rádiósokat

Az ország első három legsikeresebb klubja között van az egri Városi Rádiós Klub – derült ki a közgyűlésükön. Felkérést kaptak, hogy vegyenek részt a nyári világbajnokságon, de ehhez technikai fejlesztésre lenne szükség.

1953-ban alakult az egri Városi Rádiós Klub, jelenleg félszáz taggal működnek. A várostól tavaly százezer forint támogatást kaptak, szerencsére a személyi jövedelemadóból többen is felajánlották nekik az egy százalékukat, így rendkívül szűkösen, de elég volt a pénzük – fogalmazott Istványi Attila, a klub elnöke. Az anyagi nehézségek ellenére sikeresen működnek.
Országos szinten az első három rádiós klub között tartják őket számon, Eger mindig is a rádiósport meghatározó szereplője volt – hangzott el a közgyűlésen.
Az egriek meghívást kaptak a Nemzetközi Rádióamatőr Szövetség által rendezendő világbajnokságra. Ehhez viszont technikai fejlesztésre, új antennára lenne szükség – mondja az elnök. Az antenna maga 4-500 ezer forintba kerül. A versenyállomás tulajdonjogáért folyó pert megnyerték, a jogerős ítélet kihirdetése után azonban egy szervezet új pert indított. A rádióamatőrök abban bíznak, hogy rendeződik az anyagi helyzetük, és idén lezárul a per is.