Egri FC: menni vagy maradni?

Az utóbbi időben, főleg januárban, egyre több helyről lehetett hallani, hogy a folytatást illetően problémák lehetnek a labdarúgó NB III. Mátra-csoport listavezetőjénél, az Egri Futball Clubnál. Országos hírportálokon is lehetett arról olvasni, hogy esetleg Sopronba viszik át a tulajdonosok a játékjogot. Eger sportért felelős alpolgármestere cáfolja a hírt. Folyamatosan egyeztetnek a klub vezetőivel, legközelebb hétfőn reggel találkoznak az érdekeltek.

Hosszú idő után végre ismét ütőképes és eredményes labdarúgó csapata van Eger városának. A labdarúgó NB III Mátra-csoportban jelenleg 10 pont előnnyel listavezető egriek a Magyar Kupában egyetlen nem NB I-es együttesként a nyolcaddöntőig jutottak el, a téli felkészülési időszakban pedig megnyerték a megyei napilap teremtornáját is. Ennek ellenére most mégis arról cikkeznek – most már országosan is – hogy nincs minden rendben Egerben, elképzelhető, hogy a tulajdonosok Sopronba vinnék át a Kft. játékjogát, mert ott igény van az NB II-re. Rázsi Botond alpolgármestert ez ügyben megkereste soproni kollégája, és mint kiderült, a soproniaktól – állításuk szerint – senki sem tárgyalt a játékjog átvételéről. A Soproni Vasutast saját jogán szeretnék az NB II-ben látni. Az egri klubot irányító vezetők egyelőre nem kívánnak nyilatkozni, találgatni pedig fölösleges. Ami biztos, a város direkt források, létesítményhasználat és egyéb nem pénzre átfordítható támogatások formájában több tízmillió forinttal segíti a klub működését. Az alpolgármester megerősítette: szükség van a labdarúgásra Egerben. Folyamatosan egyeztetnek a klub vezetőivel, legközelebb hétfőn reggel találkoznak az érdekeltek.
A játékjognak akkor van igazi értéke, ha vele együtt NB II-es tagság jár. Ehhez viszont előbb meg kell nyerni a bajnokságot, amihez legalább olyan keret kell, mint az ősszel. Az átigazolási időszak február 21-ig tart. Hárman – Kerékgyártó, Szűcs és Busai – sérülés miatt hosszú időre kiestek. Bezzeg Tamás hazatér a Szolnok NB III-as együtteséhez, de megkeresték Kotulát és a próbajátékon szereplő Kálmánt is. A többiek még várnak. Addig is szombaton, 10 órától előkészületi mérkőzésen az NB II-es Kaposvölgyét fogadják a Felsővárosi műfüves pályán.