Útfelújítási programok

Miskolcon tartott ma ülést az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (RFT). Az eseményen részt vett Habis László, Eger polgármestere is, aki az esemény után adott nyilatkozatában hangsúlyozta: Az Új Széchenyi Terv induló szakaszában 93 pályázat jelenik meg, ebben prioritást élvez például a vállalkozásfejlesztés, az egészségügyi ipar, a foglalkoztatási célú beruházások támogatása és a közlekedésfejlesztés.

Az Új Széchenyi Terv induló szakaszában 93 pályázat jelenik meg, ebben prioritást élvez például a vállalkozásfejlesztés, az egészségügyi ipar, a foglalkoztatási célú beruházások támogatása és a közlekedésfejlesztés.
A végleges kiírások február 10-én jelennek meg. Elsők között találkozhatnak az érdeklődők a turisztikai szolgáltatásfejlesztési pályázatokkal, melyek a mikro- kis- és középvállalkozásokat részesítik előnyben. A támogatási arány a legkisebb gazdasági szereplőknél lehet a legmagasabb, elérheti a 70%-ot is, de a KKV szektorban is 60% körüli. A támogatási cél elsősorban a turisztikai szezonon kívüli szolgáltatások bővítése, például garantált programok, városnéző túrák, eszközkölcsönző szolgáltatások.
Habis László hozzátette: a RFT egyeztetett a 4-5. számjegyű utak felújításáról, s a mai ülésen elhangzottak szerint az Egri Kistérséget két útfelújítási program is érinti. A két említett program összesített beruházási értéke meghaladja az 560 millió forintot.
A RFT márciusban ismét ülésezik majd.