Férfi vízilabda OB I.: ZF-Eger – OSC 22-5

A ZF-Eger férfi vízilabdásainak most már csak a bajnokságra kell koncentrálni. A hétvégi, Szeged elleni bajnoki rangadó előtt az OSC-t fogadták a Bitskey uszodában.

Nincs egy súlycsoportban a két gárda, az Eger az első, az OSC a 11. volt a hétvégi forduló előtt, ennek ellenére – ahogy ilyenkor fogalmaznak – ezeket a mérkőzéseket is le kell játszani. A sikertelen Euroliga szereplés után az ilyen mérkőzések segítségével lehet újra visszatalálni a helyes útra. Ez a góllövést és főleg a játékkedvet illetően eddig elég jól sikerült. A játékbeli görcsösség, amit például a Barceloneta ellen is tapasztalhattak a nézők, elmúlt, szebbnél-szebb gólokat, megoldásokat, passzokat láthattunk Biroséktól. Az emberelőnyös játék is javult, bár az is igaz, hogy ez még így is messze van a kívánatostól. Ami bejött az OSC ellen, az nem biztos, hogy a Vasas, vagy Szeged-szintű csapatok ellen is összejön. Itt most nem is ez volt a lényeg, hanem a játék. Szécsi változatlanul a lelátóról figyelhette társait, de a vállsérüléssel bajlódó Feltham és a beteg Kis Gábor is hiányzott. Mindenki, még a cserekapus Ficsor Péter is játéklehetőséget kapott. Az első negyedben négy góllal nyitott az Eger, amit minden játékrészben eggyel több követett, így Grahamék meg sem álltak 22 találatig, miközben az ellenfél ötször volt eredményes.
Győzelmével tartja vezető helyét a bajnokságban az egri csapat. Ezen a héten dupla forduló lesz a bajnokságban: pénteken az Angyalföldi Sportiskola idegenben, szombaton pedig a jelenleg második Szeged látogat a Bitskey uszodába.