Huszonnégy órás felolvasás

Huszonnégy órán keresztül olvasták fel Nyírő József műveit a Szent Hedvig Kollégiumban hétvégén. A szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az író műveit és az olvasást kívánta népszerűsíteni.

Nyírő József erdélyi magyar író, újságíró, katolikus pap. Olyan regényeket írt, mint a Mádéfalvi veszedelem vagy az Uz Bence, jelentek meg novellái, elbeszélései és tanulmányai, színműve. A Hatvannégy Vármegye egri tagszervezete 24 órás felolvasással tisztelgett az író előtt. Dr. Misz Mihály képviselő, a Fidesz egri elnöke Wass Alberttől hozott egy szöveget, amely Nyírő Józsefről és Tamási Áronról szólt. A többiek viszont már Nyírő regényekből olvastak föl. Szíki Károly szerint Egernek, az egri színháznak nagy adóssága van: régen be kellett volna mutatni néhány Nyírő-művet. Szerinte a szerző valahogy megfakult a tudatunkban. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egri tagszervezete is így látja, azért is kívánják népszerűsíteni Nyírőt.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egri tagszervezetével felvette a kapcsolatot az egyik Nyírő-leszármazott, és üdvözölte a 24 órás felolvasást a kiskunhalasi Nyírő József Nemzeti Egylet vezetője.