Jobbik: a politikai akarat hiányzott

A megyei közgyűlés Jobbik-frakciója szerint a politikai akarat hiányában nem lépett a megye a mátraházi idősek otthona ügyében. A Jobbik frakcióvezetője úgy látja: meg kell maradnia az otthonnak, nem elfogadható az idősek költöztetése, s a fenntartáshoz szükséges összeg is előteremthető.

Decemberben levették a napirendről a mátraházi idősek otthona ügyét, akkor Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár levelében azt ígérte: négy hónappal meghosszabbítják a szerződését. Dudás Róbert, a Jobbik frakcióvezetője akkor azt kérte: tegyék meg az érdemi lépéseket, hogy az ott élő idősek megfelelő elhelyezést kapjanak. A január 28-ai megyei közgyűlés egyik előterjesztése szerint a megye jogutód nélkül kívánja megszüntetni a mátraházi idősek otthonát – mondta Dudás Róbert a közgyűlést megelőző sajtótájékoztatón.
Jelenleg 75-en élnek az otthonban, sokan közülük légzőszervi betegséggel, nekik szükségük van a mátraházi klímára – mondta Dudás Róbert. A Jobbik-frakció nem tartja elfogadhatónak, hogy az időseket máshol helyezzék el, szerintük az a 69 millió, amibe az otthon fenntartása kerül, előteremthető. Problémának látják azt is, hogy előreláthatóan az ott dolgozó negyven ember felének tud majd csak állást biztosítani a megye.