Platán Egészségcentrum

Átadták a felsővárosi Platán Egészségcentrumot. A 210 milliós, teljes egészében magántőkéből megvalósuló beruházásnak köszönhetően két gyermek-háziorvosi rendelőt, öt védőnő részére tanácsadó helyiségeket és irodákat, négy szakorvosi rendelőt és fogorvosi rendelőt alakítottak ki.

Az átadáson Habis László polgármester beszélt a beruházás előzményeiről. A Közgyűlés 2007. novemberi határozatával hozzájárult ahhoz, hogy a Vallon út 4. szám alatt egészségcentrum létesüljön. Az alapkőletétel 2009. áprilisában volt, a gyógyszertár tavaly júliusban lett átadva. Dr. Kolossváry Kornél az intézmény ügyvezetője elmondta, az egészségcentrumot azzal a céllal hozták létre, hogy a Felsőváros polgárai részére magas szintű egészségügyi ellátást biztosítsanak. A már korábban itt rendelő négy háziorvos mellett a Kallómalom úti szolgáltató házból ide költözik két gyermekorvos és öt védőnő.
A betegek várhatóan február 1-től vehetik igénybe a szakrendeléseket. A gyermek-háziorvosok és védőnők az egészségbiztosítás által finanszírozott ellátást nyújtják, a szakorvosok egyelőre magánrendelést folytatnak, de 2011-ben a tulajdonosok elindítják az OEP által támogatott szakellátások engedélyeztetését is. A most átadott egészségcentrum további fejlesztéseket tesz lehetővé.
A 210 milliós beruházás teljes mértékben magánerőből valósult meg. A következő időszakban orvosi eszközök és műszaki berendezések beszerzésére további 50-60 millió forintot szánnak a tulajdonosok.