Diákok segítenek határon túli társaikon

Karácsonyi jótékonysági műsort rendezett a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium. A több éves múltra visszatekintő rendezvény célja a határon túli magyar gyermekek, iskolák segítése. Idén közel 220 ezer forint gyűlt össze.

2010-ben is megtartotta karácsonyi jótékonysági műsorát a Szilágyi Erzsébet Gimnázium, melynek célja a határon túli magyar nyelvű oktatás segítése. A verses-zenés műsor szereplői minden évben az iskola diákjai, idén először azonban tanárok is fölléptek. Az adomány a résztvevők önkéntes összegű belépőjéből gyűlik össze.
2005-ben a csángóföldi magyar iskola építéséhez járultak hozzá, majd a következő évben Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szeretetotthonát támogatták. A harmadik rendezvény bevétele a kárpátaljai gyerekek étkeztetését segítette. Tavalyelőtt a Rákóczi Szövetségen keresztül a felvidéki magyar oktatás ügyét szolgálta az adomány. Az elmúlt évben pedig vajdasági gyerekeket utaztattak magyar iskolákba. Idén Magyarfalunak próbálnak segíteni, hogy az ott élő csángó gyermekek a gyimesközéploki magyar iskolában tanulhassanak. A szervezők minden évben megkeresik és felveszik a kapcsolatot a megfelelő alapítvánnyal és azon keresztül juttatják el az adományokat a rászorulóknak.