Évet zárt az Agria Universitas

Magyarországnak továbbra is szüksége van helyi apostolokra, akik hisznek abban, hogy a közösség fontos mentális erőforrás – fogalmazott Stumpf István alkotmánybíró az Agria Universitas Egyesület évzáróján. Itt vette át oklevelét az Agria Közéleti Akadémia 14 hallgatója.

Az Agria Universitas Egyesület soha nem tagadta, hogy híd két intézmény, a főiskola politológia tanszéke és a Századvég között, amelynek 15 évig működött az egri tagozata, a Századvég értékeit is viszi tovább az egyesület – kezdte az éves munka értékelését Ráczné dr. Horváth Ágnes elnök. Ebben az évben országos ismertséget szerzett az Agria Universitas azzal, hogy a választási etikai kódexet megalkotta.
Ugyancsak sikerként említette az elnök az Agria Közéleti Akadémiát és a Junior Expót, amelyet száz fiatal vállalkozó részvételével rendeztek meg. Az egyesület konferenciákat, tanulmányutakat szervezett. Stumpf István alkotmánybíró, a Századvég korábbi vezetője elmondta: Magyarországnak továbbra is szüksége van apostolokra, akik hisznek abban, hogy a közösség ereje fontos mentális erőforrás, a közéleti akadémia pedig éleszti azt a közösséget, amely nélkül nincs demokrácia.
Az Agria Közéleti Akadémia beiratkozott 20 hallgatójából tizennégyen átvehették az oklevelüket, itt zárták A közösség biztonságot ad és kiutat kínál mentorprogramot, amelyben három település vett részt. Segítségéért díjat adott kapott az elnöktől Sumpf István.