Köszönet a támogatóknak

Segítőinek mondott köszönetet San Franciscó-i gyógykezelése támogatásáért Janyik János. A fiatalember egy gyógyíthatatlannak tartott betegségben, izomdisztrófiában szenved. Az Egyesült Államokban egy öngyógyító központban tanították arra, hogyan segíthet saját magán.

Nem úgy gyógyul meg az ember az izomdisztrófiából, mint egy náthából, itt a gyógyulás annyit jelent, hogy sokkal jobb állapotba kerül a beteg – mondta Janyik János a támogatóinak tartott beszámolón. A fiatalember középiskolásként kezdett küzdeni a betegséggel. Amikor megtudta, hogy Amerikában van egy specialista, aki képes arra, hogy javítson az izmai állapotán, János gyűjteni kezdett. 2,5 millió forintba került a két hónapos kezelés. Ennek az egyharmadát a szponzorok adták össze.
A kezeléshez szükséges további egyharmadot Jánosék, a fennmaradó részt pedig teljesen idegenek gyűjtötték össze már Amerikában.
Több évtizedes betegséget nem lehet néhány hónap alatt visszafordítani – mondták Janyik Jánosnak San Franciscóban. Hogy látványos eredmény mikor lesz, nem tudni. A kezelés lazításból, masszázsból, a feszültség oldásából, tornából, passzív és aktív mozgásból állt. Találkozott olyan emberekkel is odakint, akik szintén izomdisztrófiában szenvednek, és már gyógyultak.
Janyik János itthon is végzi a gyakorlatokat, már a két hónapos kezelés után észrevett apróbb javulásokat. Ráadásul lehetőséget kapott San Franciscóban, hogy elvégezze a módszer tanfolyamát. Úgy tervezi, hogy ha megvan a bizonyítványa, kialakít egy néhány fős csoportot. Távlati célja, hogy létrehozzon Magyarországon egy olyan öngyógyítást tanító központot, mint az amerikai.