Egri ÁFÉSZ – Tiszaújváros 10-8

Az Egri ÁFÉSZ asztalitenisz csapatai közül egyedül az NB II-ben szereplő férfiak győztek. A Tiszaújváros elleni hazai rangadó a párosok elvesztése miatt kétpontos hátrányból indult, mégis az egriek nyertek 10-8-ra.

Az Eger-Tiszaújváros mérkőzések az utóbbi időben mindig szoros eredménnyel, de hazai győzelemmel zárultak. Tavaly Egerben és Tiszaújvárosban is 11-7-es hazai siker született. Egri oldalon Salamon István, Aranyosi Levente, Nagy Ádám és Tóth Gergely, míg az újvárosiaknál a Virág István, Molnár János, Gulyás László, Temesvári László összetételű négyes állt asztalhoz.
A párosok után már 2-0-ra vezettek a vendégek, mivel Aranyosiék 3-2-re, Salamonék pedig 3-1-re veszítettek. Az első két egyes, Salamon és Aranyosi mérkőzései után egyenlítettek az egriek, de a vezetést csak a végjátékban sikerült megszerezni, addig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Salamon István mind a négy egyéni mérkőzését megnyerte, Aranyosi Levente hármat, Nagy Ádám kettőt, míg Tóth Gergely egy pontot adott be a közösbe. A 10-8-as egri siker egyben azt is jelenti, hogy az egymás elleni eredménynek köszönhetően az egyaránt 10-10 pontot gyűjtő Eger és Tiszaújváros közül jelenleg az egriek állnak a Keleti-csoport negyedik helyén. A 9. fordulóban, december 4-én az utolsó előtti Ózd vendégei lesznek az egriek.
Női vonalon csak vereségekről számolhatunk be. Az Extraligás együttes hazai pályán 7-3-ra kapott ki a Szekszárdtól, az NB I/A-ban érdekelt csapat szintén a Szekszárd ellen, de idegenben 11-7-re maradt alul, míg az NB I/B-ben szereplő harmadik együttes Vecsésen kapott ki 16-2-re.

Női Extraliga: Egri ÁFÉSZ SC I. – Szekszárd I. 3-7
Női NB I/A: Szekszárd II. – Egri ÁFÉSZ SC II 11-7
Női NB I/B: Vecsés – Egri ÁFÉSZ SC III. 16-2
Férfi NB II: Egri ÁFÉSZ SC – Tiszaújvárosi SC I. 10-8
Férfi NB III: HMÖ SE – Szerencs 8-10