Pályaválasztási kiállítás

A megye általános és a középiskolásainak szervezett pályaválasztási kiállítást a Regionális Munkaügyi Központ. A rendezvényen huszonegy közép- és öt felsőfokú intézmény képzési ajánlatát ismerhették meg a diákok, e mellett üzemlátogatások is szerepeltek a programban.

A 90-es évek közepén jött ki az a jogszabály, melyben szerepelt az a kitétel, hogy a munkaügyi központoknak részt kell venniük pályaválasztási kiállítások szervezésében. Azóta megyei, vagy térségi szinten, különböző formában minden évben pályaválasztási kiállítás keretében mutatkozhatnak be a közép- és felsőfokú intézmények a leendő diákoknak, hallgatóknak.
Az idei eseményen több mint kétezren vettek részt. A megnyitón Rázsi Botond alpolgármester, a Pásztorvölgyi Iskola korábbi igazgatója a pályaválasztás fontosságáról beszélt.
Korábban Hatvan és Gyöngyös térségében tartott a munkaügyi központ hasonló kiállítást. Az egri rendezvényen Eger, Pétervására és Heves térségéből huszonegy középfokú oktatási intézmény; az egri, a gyöngyösi és a Budapesti Gazdasági Főiskolán kívül a gödöllői Szent István és a Miskolci Egyetem, illetve más kiállító szervezetek, így a Kamara, a Hadkiegészítő Parancsnokság, vagy éppen a Térségi Integrált Szakképző Központok képzési ajánlatát ismerhették meg a diákok. A programban üzemlátogatások is szerepeltek.