Demonstrációra készül a Jobbik az általa hazaárulónak tartott törvények ellen

Két hazaáruló törvényt szavazott meg a Fidesz-KDNP koalíció – mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. A rendészeti törvény módosítása értelmében külföldi karhatalmi erők is bevethetők Magyarországon, attól tart a Jobbik, hogy tüntetések leverésére szlovák vagy román rendőröket is hívhatnak majd. Az Izraellel kötött társulási szerződés a Jobbik szerint azért aggályos, mert felvásárolhatják az ország ingatlanait. Mirkóczki azt mondja: a Fidesz és a KDNP nem ezt ígérte a kampányban, nem erre kaptak a választóktól felhatalmazást.

Magyar érdekekkel, a magyar nemzettel megy szembe mind a rendészeti törvény módosítása, mind a társulási szerződés Izraellel – fogalmazott Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. Elképesztőnek tarja a kormány arroganciáját, gőgjét. A kétharmados többség megszavazta a rendészeti törvény módosítását, amely értelmében így külföldi karhatalmi erők is bevethetők Magyarországon. Mirkóczki szerint nincs jóérzésű magyar állampolgár, aki ezt jó szívvel támogatni tudná. Hétfőn társulási szerződést kötött Magyarország Izraellel, ez olyan jogokkal ruházza fel az izraeli állampolgárokat, mintha hazájuk az unió tagja lenne. Nálunk a legmagasabb az izraeli kaszinó és ingatlanberuházások száma, a Jobbikos képviselő attól tart, hogy további ingatlanokat is felvásárolnak majd.
A Jobbik demonstrációt is szervez a két törvény ellen. Úgy látják: a Fidesz és a KDNP nem erre kapott felhatalmazást, a kampányban nem ezt ígérték.
Mirkóczki idézett a napokban leköszönt megyei rendőrfőkapitány egyik interjújából, melyben a rendőri vezető azt mondta: soha nem kellett indokolatlanul erőszakot alkalmazniuk. A Jobbik országgyűlési képviselője úgy látja, hogy az egri demonstrációkon soha nem történt atrocitás, a rendőrség viszont indokolatlanul erőszakosan lépett fel például 2009. augusztus 19-én, amikor gárdistákat és civil ruhás Jobbik-tagokat és szimpatizánsokat vittek be. Azóta sorozatosan születnek a felmentő ítéletek. Juhász sikerekről is beszélt, Mirkóczki viszont sikertelenségnek látja, hogy még mindig nem lehet tudni, ki követte el a Fidesz-MIÉP választási csalást Füzesabonyban, ki tört be a Jobbik irodájába fél éve.
Az új főkapitánytól ezeknek az ügyeknek az eredményes lezárását is várja a Jobbik, s bíznak abban, hogy nem elődje mentalitását követi majd.