Elkészült az új Hallgatói Centrum

Ünnepélyes keretek között adták át az Eszterházy Károly Főiskola új Hallgatói Centrumát. Az iroda kialakítása egy 800 milliós fejlesztés része, melyhez kapcsolódik egy gyakorlati helység létrehozása is a főiskola gyakorló iskolájának épületében. A kampuszon elhelyezett hallgatói centrumban szinte minden szolgáltatást elérhetnek a főiskolás diákok

Az almagyardombi kollégium földszintjén alakították ki a Hallgatói Centrum új irodáit. Itt kapott helyet a Kortárs Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda, a Karrier és Gyakorlati Képzési Koordinációs Központ valamint a Tanulmányi és Pályatanácsadási Iroda. A szolgáltatásokat úgy állították össze, hogy azok megfeleljenek a hallgatók igényeinek.
„Ezen a kampuszon található a főiskola kollégiumainak zöme, több mint 700 kollégista hallgató él itt. Ezért fontos, hogy a kollégiumi ügyeiket is itt intézhetik. Nagyon széles körű hallgatói szolgáltatásokat folytatnak a centrum munkatársai” – mondta Kalóné Szűcs Erzsébet projektmenedzser. A Hallgatói Centrumban jelenleg kilenc, a főiskolán végzett friss diplomás fiatal dolgozik. Az új iroda lehetőséget teremt a komplex szolgáltatásfejlesztésre és emeli a gyakorlati képzés színvonalát is.
A Hallgatói Centrum átadását követően tartották a főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóját. Szó volt a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó programokról. Az EKF-en egész novemberben több kerekasztal beszélgetést, biológiai- és történelemtudományi konferenciát is szerveznek. Bemutatták az Észak-magyarországi Regionális Pedagógusképzési Központ tanárképzéssel és továbbképzéssel kapcsolatos kutatási eredményeit. A főiskola ősszel indította be új nyelvoktatási rendszerét, egyelőre csak a Tanárképzési és Tudástechnológiai Karon. Ennek lényege, hogy egy nyelvi központ közreműködésével két féléves, 160 órás intenzív nyelvtanfolyam elvégzésére kapnak lehetőséget a hallgatók. Sikeres nyelvvizsga esetén a hallgatói önkormányzat állja a tanfolyam és a vizsgadíj teljes összegét.