I. Eventus – Agria Park Kupa nemzetközi értékszám szerző sakkverseny

Nemzetközi korcsoportos értékszám szerző sakkversenyt rendezett az őszi szünetben az Eventus Középiskola és az Agria Park Szabadidő és Sport Egyesület. Az általános iskolásoknak kiírt versenyre összesen tizennyolcan jelentkeztek. A helyi és környékbeli diákok mellett még Szegedről és a szerbiai Zentáról is érkeztek versenyzők.

Az őszi szünet a feltöltődés és felkészülés mellett jó versenyzési lehetőséget is jelenthet. Az egri Eventus Középiskola és az Agria Park Szabadidős és Sportegyesület először rendezett általános iskolásoknak többnapos, nemzetközi értékszám szerző sakkversenyt. A felhívásra összesen 18-an jelentkeztek. A többség Egerből, illetve Heves megyéből, de jöttek gyerekek Kazincbarcikáról, Miskolcról, Hajdúböszörményből, illetve Szegedről és a szerbiai Zentáról is. A hét fordulós, svájci rendszerű verseny november 2-án, kedden indult és pénteken délután zárult. Összetettben és korcsoportonként is értékelték a versenyzőket.
A verseny abszolút első helyezettje egy laptopot vihetett haza. Az utolsó forduló előtt erre a Mátra SE Gyöngyös 1996-os születésű versenyzőjének, Pap Andrásnak volt a legnagyobb esélye, az addig megszerzett 4,5 pontjával. A közvetlen élmezőnyhöz még egy zentai testvérpár, Kecskeméti Krisztina és Kecskeméti Árpád, valamint a szegedi Szilassi Ábel tartozott.

Végeredmény – az élmezőny:
1. Pap András (Mátra SE Gyöngyös) 6.0
2. Kecskeméti Árpád (Zenta) 5.0
3. Kecskeméti Krisztina (Zenta) 4.5
4. ifj. Burinda Gábor (Kazincbarcika) 4.5
5. Kulcsár Márton (Andornaktálya SE) 4.5