Kisebb közgyűlés, kisebb apparátus – Horváth László reagálása az MSZP kijelentéseire

Az új megyei közgyűlés alakuló ülésén, október közepén beszéltem arról, hogy az emberek Heves megyében immár nem negyven, hanem tizenöt politikust bíztak meg a közgyűlési munka elvégzésével. Elkerülhetetlen, hogy átalakítsuk a közgyűlés szervezetét, működési rendjét és az önkormányzat munkáját segítő hivatalt is.

A jövő héten, november 10-én, szerdán tartandó megyei közgyűlésen valóban a napirendek között szerepel a hivatal létszámleépítése. Hangsúlyozom: kizárólag a hivatalról és nem a megyei önkormányzat által fenntartott intézményekről van szó. A jelenleg hetvenhét fős megyei önkormányzati hivatalnál pedig nem „indoklás nélküli kirúgások” történnek, hanem átalakítás zajlik, amely körülbelül öt százalékos létszámleépítést von maga után.
Az előző ciklus tisztázatlan ügyeit vizsgáló eseti bizottságnak a nevéből fakadóan az a feladata, hogy megvizsgálja: az előző ciklusban voltak-e tisztázatlan ügyek. Nincsenek ítéletek a fiókban, nincs koncepciózus eljárás, aki tiszta, annak nincs miért aggódnia.

Horváth László
a megyei közgyűlés elnöke