Alkudni kötelező!

Kibővült az egri régiségvásár: már nem csak a megszokott helyen, a Szúnyog közben kínálják a ritkaságokat, régi tárgyakat, vásártérré vált a Centrum parkolója is. A vasárnapi régiségvásárra közel száz kereskedő érkezett.

Olyan, mintha az ember egy múzeumban járna, csak itt a tárgyakat megfogni, sőt – a szükséges pénzmennyiség leszurkolása után – hazavinni is lehet. Beleszeretni egy-egy tárgyba az egri régiségvásáron nagyon könnyű. Felkelti az ember birtoklási vágyát a nosztalgia, hiszen olyan eszközökkel találkozunk, amilyeneket utoljára például nagymamánk konyhájában vagy a nagypapa polcán láttunk. A másik ok, ami arra bírja a látogatókat, hogy kinyissák a pénztárcájukat, a tárgyak szépsége.
A Szúnyog közben hét éve tartanak régiségvásárt, most már a Centrum parkolója is vásártér lett. Az új szervező tombolával is próbálja csalogatni a vásárlókat.
A vásáron száz forinttól kaphatóak könyvek, néhány száz vagy ezer forintért rejtélyes konyhai eszközökhöz juthatunk, jóval többet kell viszont fizetnünk például a bútorokért, aranyozott képkeretekért, kézimunkákért, üveg és porcelán ritkaságokért.
Persze az ár attól is függ, mennyire tudunk alkudni – itt ugyanis ez kötelező. Minden ár alkuképes, azért arra ne számítsunk, hogy a kereskedők fillérekért megszabadulnak az árujuktól.
A legközelebbi régiségvásárt november 21-én tartják.