Kritikus a megye pénzügyi helyzete

Kritikus a megye pénzügyi helyzete, likviditási gondokkal kell számolni – jelentette ki Horváth László közgyűlési elnök sajtótájékoztatóján. Hozzátette: jelen helyzet szerint a jövő héten esedékes bérek kifizetésére sincs elegendő pénz a megye kasszájában.

Még javában folyik az átvilágítás a megyeházán, de az már látszik, hogy a napi gazdálkodás helyzete tragikus- mondta el a megyei közgyűlés új elnöke. Hozzátette: azt lehet mondani, hogy minden tartalékát felélte a megye, hiába vett fel júliusban 300 milliós hitelt.
Az biztos, hogy a béreket ki fogják fizetni, ennek érdeklében mindent megmozgatnak, s tárgyalásokat kezdenek a számlavezető pénzintézettel – tette hozzá Horváth László. Úgy fogalmazott: rendkívül kritikus a helyzet, a szocialisták gyakorlatilag teljesen üres kasszát hagytak az új megyei vezetésre. A teljes átvilágítás még nem ért véget: az intézmények kötelezettségvállalásáról nem kaptak információt, ezért minden ügyet egyesével kell értékelni, vizsgálni: új gazdálkodási rend és pénzügyi politikai kialakítása szükséges.