Idén már nem sétálnak

72 séta, csaknem 50 mesélő és több mint 8 és fél ezer sétáló – ez a négy éve futó Egri séták egrieknek mérlege. A lokálpatrióta egylet a moziban zárta le az idei sorozatot, megköszönték a mesélők munkáját, majd Kis Lajos, a mozi igazgatója tartott egy vetítéssel egybekötött mozi- és filmtörténeti előadást.

Ez a mostani volt a 72. séta a négy év alatt. Az Egri séták egrieknek sorozat 2007-ben indult, akkor 13 sétát tartottak, idén már nem csak nyáron, télen is várta az Egri Lokálpatrióta Egylet a város története iránt érdeklődőket, télen 5, nyáron 18 történelmi hellyel, eseménnyel ismerkedhettek meg. Dr. Renn Oszkár szervező azt mondja: amikor négy éve kitalálta a sorozatot, úgy látta, mintha ellustult volna az egri emlékezet, és egy kicsit fel akarták élénkíteni. Meglepetésükre azonban a program sikeres lett, sokan vannak, akik szeretnének többet tudni a városról.
Habis László polgármester, az egylet elnöke köszöntötte a mesélőket és a sétálókat. Azt kívánta: maradjon meg a város iránti érdeklődés és szeretet. A lokálpatrióta egylet egyik legsikeresebb rendezvényének tartja a sétákat. Büszke arra, hogy az egylet megjelentette az Egri séták nem csak egrieknek című kötetet.
Az Egri séták négy éve alatt 8500 sétáló vett részt a programon, 49 mesélő mutatott be 72 épületet, helyszínt, eseményt.