Mindennapi kenyerünk a könyv

Az Összefogás programsorozat keretében Egerben is megrendezik az Országos Családi Könyvtári Napokat. A Bródy Sándor Könyvtár minden korosztályhoz szóló programokkal várja az érdeklődőket. A több éves múltra visszatekintő esemény célja az olvasás népszerűsítése és a könyvtárak társasalmi szerepének megismertetése.

Folytatva a több éves hagyományt, a könyvtárak országos összefogásban nyitják meg kapuikat az olvasóközönség előtt október 4-e és 10-e között. A hét minden napján más-más témakörhöz kapcsolódó, irodalmi művekre épülő beszélgetések, előadások, olvasáshoz kötőtő játékok és zenei foglalkozások várják az érdeklődőket. Október 10-én vasárnap, a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, egész napos programokkal fogadnak mindenkit. Hétfőn a gyermekekkel foglalkozó könyvtárosok vehettek részt egy ötletadó, drámapedagógiai továbbképzésen a Bródy Sándor Gyermekkönyvtárban. A hét további napjain ciróka-kör, jelnyelvi mesedélután, családi zengede, zsivajgó teaház és retro diafilm-vetítés várja az érdeklődő családokat.
Az elmúlt években előtérbe került néphagyományok, népmesemondás kapcsán Luzsi Margó a Gyermekkönyvtár vezetője kiemelte: szeptembertől működik egy program a Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol az anyáknak lehetősége nyílik a meseolvasás elsajátítására. Hozzátette: ezek a mesék a rabok gyermekeinek készülnek karácsonyra.