Infotéka a könyvtárban

49 millió forintos uniós támogatást nyert el a Bródy Sándor Könyvtár tanórán kívüli szabadidős programok szervezésére. Az Infotéka elnevezésű egyéves projektet tizenhat óvodával, iskolával közösen indítják el.

A Bródy Sándor Könyvtár már a harmadik hasonló uniós pályázatot nyert. Ezúttal olyan programot valósíthatnak meg, amely az iskolán kívüli szabadidőt teszi hasznossá, különböző szakkörök, foglalkozások, nyári táborok szervezésével, a legkülönbözőbb témákban.
A program megnyitóján Tőzsér Istvánné igazgató azt hangsúlyozta, hogy a könyvtár jóval többet nyújt mint egyszerűen könyvek kölcsönzése, egyben közösségi hely is, ezt a jelleget szeretnék most még jobban erősíteni.
Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy több kistelepülés is részt vesz a programban, fontos, hogy az ott élő diákok is kötődjenek a könyvtárhoz.
A másik fenntartó, a város nevében Habis László polgármester úgy fogalmazott, az intézmény a teljesítménye alapján minden évben elnyerhetné az Év könyvtára címet, a most induló program pedig szó szerint befektetés a jövőbe, hiszen az olvasást, az ismeretszerzést szeretteti meg a diákokkal.