Egri séták nem csak egrieknek – könyv jelent meg a sorozat meséiről

Eger Ünnepére jelent meg az Egri séták nem csak egrieknek című kötet, amely a négy éve futó sorozat 15 állomását eleveníti fel. A könyvben többek között olvashatunk a Dobó-szoborról, Marco Casagrande alkotásairól, a Rossztemplomról, a Hatvanas ezred emlékműről és   arról, kik nyugszanak az egri Bazilika kriptájában.

Régi vágy volt,  2007-ben merült fel először, hogy az Egri séták egrieknek sorozat különféle helyszínein elhangzott meséit könyvben is megjelentessék. Tizenegy alkotó tizenöt helytörténeti munkáját olvashatjuk a most megjelent kötetben.
Idén szeptemberben a 70. sétát tartja majd a Lokálpatrióta Egylet. Amikor négy éve dr. Renn Oszkár kitalálta a sorozatot, az volt a célja, hogy az egriek jobban megismerjék saját városukat.
Az Egri séták nem csak egrieknek c. könyvet az Egri Lokálpatrióta Egylet adta ki, kétezer példányban jelent meg  Eger Ünnepére. Köszöntőjében Habis László, az egylet elnöke azt írja: időtálló értéket rejtenek a lapok, és büszke arra az összefogásra, amely létrehozta minden érdek nélkül, csupán a város iránt érzett gondoskodó szeretetből ezt a kiadványt. Ez csak az első kötet,  a lokálpatrióták tervezik, hogy a többi séta meséjét is megjelentetik írásban.