Belváros-rekonstrukció

A támogatási szerződés aláírásától számítva 24 hónap alatt kell majd befejezni a belváros-rekonstrukciót. A szerződést várhatóan 2011 első negyedévében kötik meg – mondta Habis László polgármester a belvárosi kereskedőknek tartott fórumon. A munka ütemezése már elkészült, ügyeltek arra, hogy a belváros élete a munkák alatt se bénuljon meg.

Nem ellenzik a belváros-rekonstrukciót, sőt azt gondolják, szükség van rá – mondta Szabó József, a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület volt elnöke a megbeszélésen. Úgy látja: a Magyar Dal Napja sikere rávilágított arra: szükség van rendezvénytérre. Azt kérte az önkormányzattól, megfelelő legyen az ütemezés, építés, ne nehezítsék tovább a válságtól amúgy is sújtott kereskedők helyzetét.
Hajdú György, a jelenlegi elnök bízik abban, hogy még gyakoribb lesz a konzultáció a kereskedők és a városvezetés között.
A tanácsadó társaság munkatársa, dr. Bartucz Sarolta azzal kezdte a fórumot: Eger az egyetlen város, ahol a projekt előkészítésébe ilyen mélységben bevonják a civileket, kereskedőket, a város beszélgetéssorozattal készíti elő a projektet.
Hatvan érvényes, élő pályázata van Egernek – mondta Habis László a bevezetőben – ezek átfogják a város egészét. A fórumon bemutatták az egyes projektelemeket, az ütemtervet. Jelenleg a projektfejlesztésnél tart a város.
Szóba került a fórumon a közbiztonság kérdése, az, hogy hol állhatnának meg a belvárosban a turistabuszok. Habis László elmondta: a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezetőjétől kérte, hogy egyeztessenek stratégiai kérdésekről, majd részletekről.
A város megkapta az irányító hatóságtól a projektfejlesztésre kért plusz hónapokat. Kurucz András, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője azt mondja: a támogatási szerződés aláírásától kezdve két év alatt kell az építést befejezni. Az ütemterv szoros, ügyeltek arra, hogy ne bénuljon meg a belváros.