Az egriek véleményét, ötleteit várják

Kezdeményezte a város a fejlesztési ügynökségnél, hogy hosszabbítsák meg a városrehabilitációs projektfejlesztésre kapott hat hónapot. Sok részletkérdésben kell egyezségre jutni a műemlékvédelemmel, a szakhatóságokkal, az örökségvédelmi hivatallal, hosszú időt vesz igénybe a közbeszerzés, a lakosságot is bevonják a tervezésbe.

Több város rehabilitációja is úgy indult, hogy a projektfejlesztés szakasza 12 hónap volt, Eger esetében ez a szakasz 6 hónaposra zsugorodott – köszönhetően annak, hogy menet közben folyamatosan változtak a szabályok – mondta Habis László polgármester a tervezők megbeszélésén. A város kérte a fejlesztési ügynökségtől, hogy a hat hónapos  határidőt legalább három hónappal hosszabbítsák meg.
Úgy tűnik, hogy a város meg is kapja az engedélyt, így év végére juttatják el a terveket a kormányzati szervekhez.
A városháza tőszomszédságában kiállítás nyílt, amelyen megtekinthetők a látványtervek, láthatják az egriek, hogyan fog kinézni a belváros. Habis László hangsúlyozta: ebben a továbbfejlesztési szakaszban fontos, hogy hogyan vélekednek az itt élők az egyes projektelemekről. Szeretnének minél több véleményt kapni, ezzel segíthetik az egriek a tervezést.  A 4,8 milliárd forintos beruházáshoz Eger 3,1 milliárd forint uniós támogatást kap, a beruházást jövőre kezdik.