Kosárlabda Dobó Kupa 2010

Az elmúlt évhez hasonlóan az EKF-Eger-HÉSZ együttese nyerte az egri Dobó Kupa felkészülési kosárlabda torna küzdelmeit. A főiskolások szombaton hosszabbításban verték a Jászberényt, a Honvédot 17, míg a szlovákiai Rozsnyót 6 ponttal győzték le.

A honi másodosztály, az NB I/B két csapata, a tavaly 3. Jászberény és a Nyugati-csoportból Keletre átsorolt Bp. Honvéd, valamint a már tavaly is meghívott szlovákiai Rozsnyó együttese fogadta el a meghívást az idei férfi kosárlabda Dobó kupára. Az elmúlt évvel ellentétben idén mindenki találkozott mindenkivel, így minden csapat három mérkőzést játszott a tornán. Az egrieknél bemutatkozott a két új irányító, a szombathelyi Falcoból érkezett Krasznai és a debreceni Erdei, illetve Baumann a Dombóvártól és Frey a Kecskeméttől. Mátéék kezdésként szombaton hosszabbítás után 86-84-re verték a Jászberényt, majd délután a Honvéd is megadta magát.
A tornagyőzelem a szlovák első osztályban, vagyis az ottani második vonalban szereplő Rozsnyó ellen dőlt el. A papírformára inkább a vendégek cáfoltak rá. Mérkőzés közben többször is átvették a vezetést, a hazai csapatnak időről-időre kapaszkodni kellett a vezetés megszerzéséért. A rozsnyóiak az utolsó másodpercekig kétségessé tudták tenni a mérkőzés kimenetelét. Az egriek végül 78-72-re nyerték ezt a találkozót és vele a 2010-es Dobó Kupát.
A második helyet a Jászberény szerezte meg, az U-20-as csapatával kiálló Honvéd a harmadik, a Rozsnyó a negyedik. A különdíjak közül egyet az egriek vittek el: a legeredményesebb játékos a Debrecenből érkezett irányító, Erdei Ádám lett 55 ponttal. Jövő héten a Honvéd tornáján vesznek részt Zsemlyéék a Jászberény, az Óbudai Kaszások és a házigazda Honvéd társaságában.