A legtöbb támogatást az Egri Vízilabda Klub kapta

Az utóbbi négy évben csaknem 260 millió forintot címkéztek meg, vagyis konkrét intézménynek, szervezetnek ajánlottak fel a helyi iparűzési adót befizetők. Egerben a helyi adóbevételek adják az önkormányzat bevételeinek többségét, a múlt évben csaknem 70 százalékát.

Csaknem két évtizede van lehetőségük Egerben a helyi iparűzési adót fizetőknek arra, hogy beleszóljanak: kik használják fel adójuk bizonyos részét. A vállalkozások adójának 3%-a az általuk megjelölt költségvetési, civil vagy egyházi kedvezményezetthez kerülhet. Címkézésre a társaságok egyharmada jogosult, 30 százalékuk élt a lehetőséggel. Idén 2,5 milliárd forint folyt be a város kasszájába iparűzési adóból. Háromszáz olyan cég van, amely adója meghaladja az egymillió forintot. Korsós László irodavezető szerint ez a címkézési lehetőség egyedülálló az országban.
Száz szervezetet jelöltek meg az adózók,nekik összesen 20 millió forintot utalnak ki ősz elején. Az alapítványok közül a Múltat és Jövendőt, az Egri Sportmúzeum, az Egri Leukémiás, Daganatos és Immunhiányos Gyermekekért Alapítvány, az egyesületek közül az Egri Vízilabda Klub, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete, az Egri Úszóklub kapta a legmagasabb összegű támogatást.