Természetesen anyatejjel

A természetes, anyatejes táplálás előnyeire hívja fel a figyelmet az anyatejes világnap. Az egri rendezvényen olyan technikákkal, gyógymódokkal ismerkedhettek meg, ami segít abban, hogy a gyerek egészséges és boldog legyen. Védőnők és szakorvosok is adtak tanácsot.

A megnyitón Farkasné Juhász Margit, a védőnői alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: az anyatejes világnapot az egészségügyi világszervezet és az UNICEF indította, 1992-ben szervezték az első programokat. Eger már ekkor csatlakozott a kezdeményezéshez.
Habis László örömét fejezte ki, hogy Eger ilyen kitűnő hagyományokkal büszkélkedhet. Úgy látja: a város igyekszik egyre többet tenni azért, hogy Eger valóban gyerekbarát legyen. Fejlesztik az gyermekintézményeket, bővül a bölcsődei hálózat. Mint a KDNP országgyűlési frakciójának tagja azt mondja: erősítik a család szerepét, támogatják a gyermekvállalást. Olyan kormányzati politikát, konkrét kedvezményeket említett Habis László, amelyek célja: mindenki örömmel és hittel vállaljon gyereket. A védőnők a hétköznapokban is ellátják tanácsokkal az anyukákat, ilyenkor, a rendezvényen a közösség megerősítő szerepét tartják fontosnak.
Több helyszínen többféle programmal várták a szervezők az anyukákat. Az anyatejes fórumon megbeszélhették a tapasztalataikat, de volt, ahol például a fogápolással vagy a homeopátiás terápiával kapcsolatban kaptak hasznos tanácsokat. Az érdeklődő anyukák és kismamák megtanulhatták a testi érintés technikáját, beszéltek arról is, hogy milyen hatása van a közös játéknak.